BURUNDI

Origine: Burundi

Soort: Arabica Bourbon

Groeihoogte: 1800m en hoger

Boerderijen: Muyinga

Brandprofiel: medium roast

Ons recept: espresso of filter

 

 

Deze Burundische koffie heeft een volle afdronk die doet denken aan roomijs met chocoladesaus. Leuk aan deze koffie is dat hij je blijft beroeren en tegelijkertijd zijdezacht is in de mond. Deze koffie kan perfect dienen voor al uw favoriete koffiebereidingen…

We kozen voor deze koffie uit de bergen in Muyinga omdat deze wordt geproduceerd door kleine boerderijen met respect voor de mensen en het milieu. De boerderijen waarvan deze koffie afkomstig is liggen op grote hoogte en hierdoor is deze koffie erg goed van kwaliteit. De koffie wordt er verbouwd naast de consumptiegewassen op de vulkanische grond van het Muyinga gebergte, hetgeen zijn invloed heeft op de uiteindelijke smaak. Deze koffiestreek werd ons aangeraden als een te ontdekken parel en wij vinden het alvast de moeite waard.